Beste Tuinders

Hallo allemaal,

Afgelopen jaar waren er op de vereniging zeer veel gevallen van Phytopthera geconstateerd. Dit houd in dat er dit jaar zeer streng gecontroleerd gaat worden. Als U de aardappelen elders heeft gekocht, houdt dan de nota, factuur of kassabon en de verpakking bij de hand, anders wordt het echt uitspitten en 3 jaar geen aardappelen poten.

Wij hebben in het Bivak 2 soorten aardappelen. tw Carolus en Twinner te koop. Carolu smaakt ongeveer net als Opperdoes en Twinner als Frieslander.

Wilt U een ander soort aardappel dan kunnen wij deze meestal wel regelen binnen een paar dagen.

Er worden dezer dagen bij het Bivak onder de shampoot steltons neergelegd, daarna worden de wanden weer herplaatst en kunnen wij weer shampoot bestellen. even geduld a.u.b.

Half Februari was er een hondje weg gelopen (Calimero, Chichuwawa) uit Almere Haven. Er zijn professionele speurhonden ingezet en het spoor leidde naar Het Spanningsveld.Volgende dag weer de speurhonden en deze bevestigden dat de hond onder het Bivak is geweest. Hierop werden er warmte en infrarood camera’s ingezet en er is niets gevonden. Spoor ging ook nog het bos in en onder de doornige braamstruiken hield het spoor op. Geen hond gevonden helaas.

Wij zijn drie uur beschikbaar geweest voor deze mensen.

De afgelopen stormen hebben nogal wat schade aangericht in en om het complex, oa bomen omgewaaid op ons hekwerk en diverse schades op het complex.

Wij hopen voor iedereen dat het een goed jaar zal worden2

Piet Albers

 

P.SDe Ijsheiligen in 2020 zijn van :maandag 11 t/m donderdag 14 mei 2020. Dus vorst gevoelige plantjes blijven tot die datum binnen.