Vanuit de redactie

Het aanblik als je het terrein komt oprijden zal voor menigeen veranderd zijn. De donkere kleuren van het “Oude Bivak” zijn vervangen door frisse andere kleuren. Als we zien wat onze vrijwilligers allemaal voor elkaar krijgen verdienen ze een grote pluim. Het kan niet koud genoeg zijn of de ( diehards) Bikkels zijn er. Het verbeterde onderkomen ziet er meer dan goed uit evenals de verworven ruimtewinst.

In de wintertijd valt er op de tuin niet veel te doen, alleen diegene die kippen houden moeten er wel elke dag naartoe, want kippen zullen elke dag water moeten drinken. De wintergroenten zullen er praktisch zo goed als af zijn. Het weer begint in ieder geval tekenen van voorjaar/lentegevoel te geven. Een winterslaap zal nodig zijn ( alleen ik weet niet voor wie ), maar mijn voorkeur gaat uit naar het voorjaar en de zomer. Uiteindelijk heb je een volkstuin voor in het voorjaar en zomermaanden toch?

Ondertussen gaan alle andere werkzaamheden gewoon door zoals eerder geschetst het Bivak, maar ook de werkzaamheden om het Bivak zijn in een vergevorderd stadium, dus als het goed is kunnen we in de zomermaanden genieten van een mooi fraai terras en met een meer dan voldaan gevoel dat het meeste werk achter de rug is.

Er is een lijst bijgevoegd van de tuindiensten dit seizoen. Bekijk de lijst en stem uw tuindiensten er op af. Zo voorkomt u een boete en uw bijdrage aan het algemeen nut is zeer welkom.

Heeft u toevallig een goed werkende computer op zolder of in de kelder staan die u niet meer gebruikt, wij van de Volkstuinvereniging houden ons aanbevolen om er in het Bivak nog administratie / bestuur aangelegenheden mee uit te voeren.

De tuintarieven voor het komende jaar zullen nog aangepast worden. De Penningmeester zal in de volgende Oogstappel met de nieuwe tarieven komen.

Heeft u mededelingen of opmerkingen, dan wel goed bedoelde raad dan kunt u dit altijd melden aan de redactie. Leuke zaken willen wij altijd met andere delen, nare en vervelende zaken willen wij liever niet horen en vaak ook niet zien. Zijn ze er toch meldt het bij het Bestuur, die hebben er meestal wel een oplossing voor. ( niet altijd maar wel bijna altijd )

De Redactie